Van 't Hof Coaching:

Coaching is een doelgericht en creatief proces waarbij de coach de klant ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen persoonlijke en professionele doelen. 

Coaching

Zomaar een paar situaties waarin ik je als coach zou kunnen helpen. Niets is gek en je bent heus niet de enige. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij van af wil, beter of anders wil, zelf niet uitkomt, over wil klankborden of hulp bij kan gebruiken:

 • wil je meer positieve emoties, geluk en balans ervaren in je leven,
 • zit je ergens mee of wil je ergens van af,
 • worstel je met onzekerheden of angsten,
 • wil je persoonlijk groeien, je verder ontwikkelen,
 • heb je een negatief zelfbeeld, denk je vaak dat je het niet kunt, dat het je toch niet zal lukken,
 • wil je scherper krijgen wat je nu eigenlijk wilt met je carrière, je relatie of je leven ansich,
 • wil je een lastige eigenschap van jezelf aanpakken,
 • heb je problemen met iets of iemand,
 • heb je het gevoel dat je niet gezien of gehoord wordt of
 • lukt het je bijvoorbeeld niet om een doel te bereiken?


Relatie-coaching

In elke relatie zijn er soms kleine en soms grote problemen. Kleine irritaties ontstaan en die worden groter en die worden ruzies. Waarom? Zeg het maar . . . 

Door de waan van de dag, kinderen, werk, sociaal leven ben je elkaar wat kwijt geraakt, zijn jullie vergeten elkaar de zo nodige aandacht te geven, ben je uit het zicht verloren waarom je elkaar eigenlijk zo leuk vind. Als jullie dat willen veranderen, je relatie willen redden, een nieuwe impuls willen geven en elkaar weer opnieuw willen vinden maar als het jullie niet lukt, dan kan relatiecoaching zinvol zijn.

Ik geef regelmatig relatiecoaching en vind het erg bevredigend als koppels met mijn hulp elkaar weer hervinden.


Doelen

Als klant bepaal jij zelf jouw doelen. Die kunnen zowel persoonlijk of professioneel of beide zijn. Ik ondersteun je bij het formuleren daarvan maar geef daartoe geen oplossingen of antwoorden. Ik help je om die zelf te bepalen en ook om de middelen die je nodig hebt om je doelen te bereiken, die je allemaal al in je hebt, te activeren en in te zetten om zo je doel te bereiken.  

Ik coach vanuit de NLP gedachte. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Dat is niet een theorie of een model maar een manier om je bewust te worden van je onbewuste competenties en van bepaalde technieken waardoor je meer begrip krijgt van en grip krijgt op de realiteit en je zo belangrijke waarden/doelen kunt vervullen. Verder maak ik ook gebruik van Tijdlijn en ook Hypnose coaching technieken. Het plan bedenken we samen en is, omdat jij uniek bent, op maat gemaakt voor jou. De aanpak en de methodieken zijn altijd op een manier die voor jou geschikt en prettig is.

 

Werkwijze

Ik doe altijd een gratis eerste afspraak. Dat kan en gebeurt meestal telefonisch. We praten dan al wat luchtig over wat je zoekt of zou willen en wennen zo vast een beetje aan elkaar. Het moet immers wel klikken met je coach en ook als coach heb je graag een klik met een klant. 

Daarna vindt een intake-sessie af waarin we je probleem uitvoerig bespreken en je doel helder vaststellen. De coaching is dan al begonnen. Altijd zullen we flink wat tijd besteden aan probleemverkenning en doelbepaling. Niet zelden blijkt namelijk dat de wens van de klant, het doel, na een uitvoerig gesprek daarover uiteindelijk anders luidt dan eerst gedacht en ook de vertreksituatie is soms anders dan men dacht. .  

Aan de hand van jouw specifieke situatie en behoefte kan ik je dan een indruk geven van het aantal sessies en de kosten. Ik noem dat trouwens liever de 'investering'.

 

De investering (of kosten zo je wilt).

Die hangt helemaal af van wat je wilt, wat je zoekt. Het is mijn missie om belangrijk te zijn voor mensen door ze te helpen het leven te beleven dat ze verdienen. Ik wil daar laagdrempelig in zijn om het zo voor (bijna) iedereen mogelijk te maken. Ik stel voor dat je contact met me opneemt voor een gratis eerste afspraak zoals hierboven bij werkwijze beschreven. We komen er altijd wel uit! 

De kosten van een coaching traject worden over het algemeen niet vergoedt door de zorgverzekeraar. Een aantal mogelijkheden om de kosten toch vergoedt te krijgen zijn:

 • Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop én effectief voor bedrijven. Daarom wordt het vaak vergoed door werkgevers.
 • In sommige CAO's is een coachbudget opgenomen. Dit bedrag is ieder jaar voor jou gereserveerd voor coaching en in overleg met je werkgever kan dit vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding.
 • Ook voor particulieren zijn kosten voor coaching in sommige gevallen aftrekbaar als studiekosten.
 • Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt en je wilt het coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is er een grote kans dat het volledig vergoed wordt door je verzekeraar.
 • Als je een uitkering hebt kan het zijn dat het UWV de kosten van het coaching traject wil vergoeden vanuit het budget voor herstel- en integratieprocessen.

 

Algemene Voorwaarden en Privacy Statement

Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden en privacy statement van toepassing. Deze vind je op de tab 'contact'.